sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Kuvia ja musiikkia Suomesta 3: Viimeiset vaeltajat, Erkki Saarela, Mana Mana, tontut, peikot

Kuinka komedia ennustaa tulevia kriisejä,kuten Nokian vesikriisi, ja kuinka Johnny Rotten ja Sex Pistols tulivat vihdoinkin suomeen! pilkkaamaan. Perkele! Kuvia ja musiikkia Suomesta 3: Viimeiset vaeltajat, Erkki Saarela tutustutta meidät Dario Fo:n saloihin, mutta myös herra Dario Fo vieraili meillä 2002, eräs kotomaan parhaimmista: Mana Mana, Elämä on murheen laakso, Maria Magdalen,  tontut, peikot: mikä Suomessa on pyhää? Luontodokumentit. Asiaohjelmat.  Kyllä jämpti on niin! Suomalainen sisu. Oman pellon raivaus. Läpi harmaan kiven.  Sitten me oltiin niin Levottomia ja Kuutamolla. Ja tanssittiin Lambadaa. Ja juotiin viinaa kuten Korpiklaani. Ihan PIM-orkesteri lauloi Drink it! ihanan hopeisissa 60-luvun vetimissä Warhol / Edie / tehdas-tunnelmissa, Ennen oli laivat puuta miehet rautaa hiiohoi!, laulou Loiri, ja haikailimme Rauta-aikaan, Kalevalaan, oliko Nokia uusi Sampo, vai kotomainen koululaitos?, oliko Sampo sisu?, onko Sampo menetetty? onko Sampo myyty? kumpi on pahempi?, vakaa vanha Väinänöinen, kilpalaulanta, mutta milloin tontut siirtyivät jouluun pukin apureiksi? Tonttuhan on vanha riihitonttu, tai saunatonttu, joka suojelee taloa. Tip tapp laulaa Kipparikvartetti 1935, mutta milloin soihdut sammu? Oliko se hetki kun ruåtsalaisessa Kaurismäen uuden filmin arvostelussa kirjoitettiin Perkele och god natt! Että Kaurismäki on nyt sammuttanut valot... “Om detta var en film om Finland får man nog säga att Aki Kaurismäki helt enkelt släckte ner hela landet. Perkele. Och god natt.„  Johan Croneman - DN
     Kaamosta karkuun! Etkö saa unta? Katso vaikka Tikkurilan maalausopasta viideolta. Mitä lauloimme? Huopikkaat huopikkaat ja Kesäpano. Paha tyttö. Lasten mehuhetki. Sabotage. Kansanmusiikki. Juuret. Kuunkuistaajat: Työlki ellää. Märät säpikkäät. PMMP: Matoja. Noitalinna Huraa!: Pikkuveli. Klassikko. Valkoinen peura. Klassikko.
 Dario Fo

The Age of Iron (The Wedding) Based on the Finnish epic Kalevala Mainoselokuvassa remontoidaan uusi iloinen keittiö 1950-luvun malliin. N: Elina Pohjanpää, Tarmo Manni, Eero Kankkunen, Kari-Pekka Erkko. K: Usko Kemppi. O: Aimo Jäderholm. Valkoinen peura. Klassikko.

ja pelkästään peikkoja:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.