lauantai 11. tammikuuta 2014

Himpzkatti! Kuvia ja musiikkia Suomesta 5: kajalista kanteleeseen


Mustahuuli. Uusromantiikka. Futurismi. Syntsat. Post-Punk. Gothic. 1980-luvulla meillä ei ollut edes mustaa kynsilakkaa. Minulle goottilasinta ja punkinta oli nähdä Lola Ego Lepakossa, olikohan vuosi 1979? Kuvia ei tainnut nipsukamera kovin hienosti ottaa, tallentaa. Himpzkatti! Kuvia ja musiikkia Suomesta 5: kajalista kanteleeseen.. Minua jäi häiritsemään Eino  Leinon pelokas lause, ettei enää ole paljoa käyttäjiä kanteleen... Lapin kesä: miks vähän käyttäjiä kanteleen.. Ainakin Cyndi Lauper soittaa kanteletta.. Miehet meikkaa ja tytöt soittaa.. Goottilaisuus on kiehtonut minua 1980-luvun alusta lähtien, ehkäpä jo 1970-luvun lopulla. Silloin ei ollut mustaa kynsilakkaa. Oli se titteli sitten mustahuuli, gootti, futuristi tai uusromantikko. Itse asiassa minä synnyin taloon, jossa kummitteli. Itse asiassa kummittelu loppui sen jälkeen... Sittemmin asuimme kylässä jonka nimi on Kallo. Sittemmin minua kietoi Kalervo Palsan lause, jossa hän löysi ihmisen käsivarren luun Edgar Allan Poen asunnosta... Kun metsästä löytyi poron kallo tai perunamaalta lampaan, niin en muista mitä leikimme, aarteenmetsästäjää, arkeologia vai cowboyta.. Olen keskustellut Christopher Leen kanssa, tosin hän vain kysyi, onko tuo poro? Johon jouduin vastaamaan yes, koska kyseessä oli hirvi, enkä muistanut mikä se oli englanniksi, elf? Ei kun tietenkin moose tajusin myöhemmin, mielessäni oli pyörinyt ties mitkä kohtaukset jossa Dracula lähestyy viattoman naisen kaulaa, ja ajattelin kai ruotsinkielistä sanaa älv.

Komea mustahuulikokoelma-älppäri Johannan linkissä Eri esittäjiä: Jeanne D'Arc CD MP3 Koodi JHNCD 2500:  " Punk/mustahuuli-kokoelma vuodelta 1983. Mukana mm. Musta Paraati, Geisha, Aprés Demain ja Silmät, (jossa tanakan rumpu-beatin luo Antti Reini.)" Kiitos siitä ;)

Linkkini::
Romangoth goottilainen kokoelmani   Romangoth 2    Visuaalinen gotiikka: Kalpeat, kärsivät pojat ja kirkuvat tummanpuhuvassa taiteessa: Saksalaisesta ekspressionismista ja Antonin Artaudista Bauhausiin ja Diamanda Galásiin: Kalpeat, kärsivät pojat, atavistisesti kirkuvat tytöt tummanpuhuvassa taiteessa:   linkissä
Goottimusiikki uusromantiikka futurismi   Kauhuromanttisia & goottilaisia kuvia, pakinoita, arvosteluita, esittelyitä ja klippejä - undergroundista valtavirtaan / muutenkin jo pirstaleiseen ja synkkään maailmaan ;) Gotiikan lyhyt oppimäärä / Kaltio  Pohjoisen koleat gootit / Ylioppilaslehti

Haaveilemme pääsevämme pois täältä ahdistavasta takapajulasta, mutta silti levyn kannessa on hyinen kaunis järvi Eloveena-tytön alla. Hauki on kala.. Punkin jälkeisenä synkistelyn kauteni puhkesi öiseen kukkaan hienoja mustanpuhuvia goottiveisuja..

Kaitafilmeistä Juhann af Granniin ja Erkki Pirtola: ITE-samaani Johannes Setälä.
Paluu juurille. Mutta mitkä ovat oikeat juuret? Mikä on oikea shamaani ja mikä turisti-shamaani?


DekadenZ


upea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.